Samen heel worden

Balans vinden in denken, voelen en doen

Vanuit onze groene locatie in Kapellen, bieden we verschillende coachings alsook psychotherapie aan om (opnieuw) balans te vinden in denken, voelen en doen. Zo kom je terug in je eigen kracht om jezelf verder te ontplooien en te groeien. Ontdek meer via onderstaande links of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Beeldende therapie

Is het moeilijk om te praten wat jou belemmerd om voluit te leven? Dan kan beeldende therapie je helpen om je denken voelen en doen tot uiting te brengen. Op die manier wordt je innerlijke wereld tastbaar in beeld. Patronen worden (h)erkend en er komt  opnieuw ruimte voor acceptatie of verandering. Aangewezen bij onder meer trauma, (levend) verlies, verslaving, negatief zelfbeeld, faalangst, perfectionisme, vergroten veerkracht en assertiviteit, burn-out, depressieve gedachten of algemene spanning.

Lees meer

Trauma-, verslaving- en bokstherapie 

Persoonlijk, betrokken en in alle vertrouwen, stemmen we af op jouw hulpvraag. We maken o.a. gebruik van Cognitieve gedragstherapie (CGT), Innerlijk kindwerk, Zandspeltherapie contextueel gericht, Focus therapie, Voice Dialogue, Narratieve exposure therapie (NET) of Imaginaire Rescripting en Exposure therapie, Storytelling aan de hand van tekeningen bij preverbaal trauma,  brainspotting en bokstherapie.

Lees meer

Dramatherapie

Via dramatherapie wordt datgene waar je tegenaan loopt op een andere manier belicht zodat je sneller inzicht krijgt in patronen en vlugger tot jouw gevoel komt. De dieperliggende oorzaken van jouw vastlopen worden sneller zichtbaar. 

Lees meer

Job-, studie- en lifecoaching

Overweeg je de start van een coachingstraject? Dat is moedig want het is niet eenvoudig om hulp te vragen. Het vinden van een harmonie tussen deze aspecten is vaak een uitdaging. Wanneer je overvallen wordt door het gevoel dat je leven niet verloopt zoals oorspronkelijk gedacht, of wanneer het voorbij lijkt te razen, kan je je afvragen: "Is het dit nu?". Op dat moment is het tijd om even stil te staan, het van een afstand te bekijken en er rustig over na te denken. Hierbij kan ik je ondersteunen.


Lees meer

Craniosacraal therapie

Via craniosacraaltherapie wordt het herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd door lichte aanrakingen. Deze therapie  kan helpend zijn voor wie last heeft van hoofdpijn, spanningen, slaapstoornissen, stress, psychische of fysieke klachten. De oorsprong van deze klachten kan onder meer toegeschreven worden aan trauma, verlies of andere levensproblemen.

Lees meer

Helewij in beeld

Levensloopproblemen  loslaten vasthouden
door Kristel Volkaerts 17 okt., 2023
Levensloopproblemen kunnen je flink uit evenwicht brengen. Het is opnieuw zoeken naar balans in je voelen, denken en doen. Beeldend wordt wat speelt zichtbaar en tastbaar. Dit biedt zowel troost, inzicht als (h)erkenning voor jezelf en je omgeving.
Verslaving therapie
door Wendy Schram 16 okt., 2023
Cliënt aan het woord 
Trauma therapie
door Wendy Schram 04 okt., 2023
Een trauma is een onverwerkte gebeurtenis in het verleden. Heb je vroeger of misschien zelfs recent iets heftigs meegemaakt of zien gebeuren? Deze gebeurtenis kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een ongeluk, mishandeling, scheiding, ontslag of het overlijden van een dierbare. Als je deze gebeurtenis niet goed hebt kunnen verwerken spreken we van een trauma. Het kan zijn dat je iets meemaakt dat zo heftig is, dat het lijkt alsof jouw geest een klap heeft gekregen. Je bent na het trauma vaak bang, boos en/of eenzaam. Dit maakt het verwerken van het trauma moeilijk. Heeft de gebeurtenis nog steeds invloed op jouw leven? Dan doe je er goed aan hier met een psycholoog/psychotherapeut over te praten. Want gelukkig is een trauma wel goed te behandelen.
Vroegkinderlijk trauma en lichamelijke gezondheid
door Wendy Schram 15 sep., 2023
Dat vroegkinderlijk trauma gevolgen heeft voor de hechting van het kind, is algemeen geweten. Maar de gevolgen van hechtingsproblemen zijn nog onvoldoende gekend. Kinderen worden dan ook vaak verkeerd gediagnosticeerd, zelfs door professionals. Daarom krijgen veel kinderen en volwassenen het label ADHD, PDD-NOS of ADD. Uitgebreider onderzoek via familiegeschiedenis en context toont vaak een heel ander beeld.
Negatieve emoties
door Kristel Volkaerts 21 mrt., 2023
We hebben allemaal een rugzakje dat we meedragen. Maar soms is het goed de inhoud even te controleren en te zien hoe we die rugzak een beetje lichter kunnen maken of herschikken.
Gedragspatronen doorbreken
door Kristel Volkaerts 21 mrt., 2023
Elke keer hetzelfde patroon. Hoe doorbreek je het? Wat is er nodig?
Veilige plek - veerkracht
door Kristel Volkaerts 14 nov., 2022
Wat als het even moeilijk loopt? Als je niet meer weet wie je bent, wat je wil en hoe?
Verliefdheid en emotieregulatie
door Kristel Volkaerts 04 aug., 2022
Loopt je hoofd er soms van over. Verliefd, verloofd, getrouwd,... verliefd, ...
Beeldend atelier
door Kristel Volkaerts 01 aug., 2022
Inspirerend en rustgevend. Een plek waar we samen op ontdekking kunnen gaan.
Share by: